Stikkord

, , , , , , , , , ,

Franschoek er en liten landsby inn i landet for Cape Town. Der går livet litt roligere for seg en ellers i verden. Det er i hovedsak vin og jordbruk de lever av her. Som den observante leser har fått med seg så har vi vært på mange vingårder gjennom denne reisen vår. Og da ble det å oppsøke de mange mulighetene som fantes i dette området en selvfølge. Vi tok inn på et bed and breakfast som heter Maison Chablis, og som ligger strategisk til midt i Franschhoek. Det viste seg å være veldig koselig i ordets rette betydning, og hadde en hyggelig dame ved navn Pat som passet på at vi hadde det fint og hygget oss. På Maison Chablis hadde de ordnet med en guide som kom og hentet oss på hotellet i Cape Town og som leverte oss tilbake til Cape Town etter en og en halv dag med vinsmaking. Guiden heter Bradley og viste seg å være en hyggelig kar, som hadde valgt en alternativ karriere etter at han hadde solgt bedriften sin. Bradley hadde mye kunnskap om vin og var et godt supplement til vingårdene når det kom til informasjon om vin og vindyrking.

Franschhoek er en fantastisk fredet plett i en ganske urolig verden. Her er det fint å være turist. Det var franske Hugenoter som kom hit på flukt fra religiøs undertrykkelse i Frankrike. Og det var disse som innførte ideen om å prøve ut vindyrking i området. Klimaet her er veldig gunstig for å dyrke hva som helst. Det er varmt om dagen og kjølig om natten, og du får ofte en bris fra fjellene som også virker kjølene. Det blir sagt at det var elefanter her når de første europeerne kom, men vi så ihvertfall ingen. Sammen med vin henger jo også god mat, og Franschhoek har mange restauranter av høy klasse. Vi var på tre av disse, Le quartier francais, the French connection og Le bon Vivant. Alle tre var kjempegode opplevelser på hver sin måte og ingen av dem var særlig dyre. Her er det lett å leve det gode liv. Hvis en besøker Cape område noen gang må en ta turen hit. Det er bare en times kjøretur fra Cape Town på gode veier. Det er også mulig å få en fastpris på taxi hit. Anbefales!

Reklame