Stikkord

, , , , , , , , , , ,

Vi hadde satt av fem dager i Johannesburg på denne turen. Vi hadde samtidig veldig lyst til å reise opp i Kruger parken, som vi hadde hørt mye positivt om. Vi fikk et tilbud fra Wildlife Safari, som vi syntes var veldig forlokkende, og som gikk over fire dager. Så da var det bare å proppe seg med malaria tabletter og komme seg av gårde. Wildlife har et samarbeid med et guesthouse som heter Waybury, og de henter og bringer på flyplassen, så da var det bare å kaste seg på det tilbudet også. Etter en god natt på Waybury kom guiden vår Clive og plukket oss opp rett etter frokost. Clive viste seg å være en godt voksen og godslig kar, som hadde et stort hjerte for Kruger parken og alt som har med den å gjøre. Det er rundt fire og en halvtimes kjøring direkte opp til parken, men vi hadde valgt «the panorama route» i tillegg, og dermed tok det litt lenger tid. Det var fantastisk å se utsikten i Blyde river canyon og Gods window. Så bar det videre til første overnattingssted som var rett utenfor parken. Morgenen etter kjørte vi inn i parken ved Malelane. Det tok ikke mange minuttene før vi så en flokk Impalaer. For oss var dette til å begynne med veldig eksotisk, men det skal visstnok være bortimot  halvannen million eksemplarer. Til og begynne med var vi litt skuffet over å skulle kjøre i en nokså vanlig minibuss, men når vi opplevde opp mot 42 varme grader, var det greit å  kunne rulle opp vinduene og kjøle seg litt ned i blant. Det er strengt forbudt å gå ut av bilene i parken, det er kun mulig på helt spesielle plasser og i campen. Og selvfølgelig har du skrevet under på at du fraskriver deg retten til å anklage parken om noe skulle tilstøte deg. Vi brukte dagen til å jakte på alle slags dyr, og det rare er at de ikke blir redde når det kommer biler. De har vendt seg til at det finnes noen blikkbokser som kjører rundt i parken. Parken er forøvrig rundt 20 tusen kvadratkilometer. De to neste dagene var det opp klokka 0430 for å være klar når dyrene var synlige og før det ble så varmt at de søkte skyggen. For Clive var det viktig at vi fikk oppleve «the big 5» Løver, elefanter, bøffel, leoparder og neshorn. Clive profilerer seg med slagordet «see the big 5 with Clive» Og the big 5 ble det. I starten så det litt mørkt ut når det gjaldt løver og leoparder, men så plutselig kom vi inn i en stim, og vi så totalt 11 løver og 3 leoparder. Det er utrolig hvor nære du kommer disse dyrene. Tredje dagen var på nattsafari for å se på de dyrene som er såkalt nocturnal, eller nattdyr. Det var veldig spennende når vi klarte å tirre på oss en elefant. De som tror at elefanter er trege dyr tar definitivt feil. En tur i Kruger parken er definitivt å anbefale. Det som kanskje overasket meg mest var hvor frodig og grønt det var. Da jeg var på safari i Cape provinsen så var det tørt og nesten litt ørken. Her var det litt som i den norske fjellheimen. Men det er kanskje ikke så rart for det var et fantastisk fyrverkeri av et torden og lyn, og et kraftig regnvær. Men om dagen var det varmt som i en bakerovn. Det var heller ikke noe særlig dekning for mobiltelefoner, og det var heller ikke internett annet en på en internett kafe på campen. Og apropos forrige post om småkryp, så tror jeg at Kruger parken har verdensrekord i krypende, kravlende, flygende objekter. Vi fikk noen myggstikk, men satser på at det ikke var Malaria infisert mygg.

Reklame