Stikkord

, , , , , , , , ,

Når en reiser lenge i varme klima, så må man venne seg til at det kravler litt mer i krattet en hjemme. Vi har fått veldig høy tåle evne over alle slags insekter og småkryp. Noen ganger er det bare sjarmerende når en firfirsle klatrer opp veggen mot lyset. De lager en slags klikke lyd, og det var ikke noe særlig å ha inne på rommet. Det som er greit med disse er at de spiser fluer og mygg, og det kan vi like. Utover det gjør de ikke en flue fortred, eller rettere sagt det er nettopp det de gjør. Vi har jo vært borti noen kakerlakker og de er litt eklere. Særlig når du leser at de er veldig glade i å slukke tørsten i øyevannet til mennesker som sover. Vi var som nevnt tidligere ute og spiste en overpriset hummer en kveld. Mens vi satt der og ante fred og ingen fare, kjente jeg noe som kravlet over bena mine. Jeg gjorde som ingenting, men ble ganske forundra når jeg så en halvmeter kakerlakk pile bortover gulvet. Senere var vi på den lokale restauranten som vel ikke er noe annet en et hull i veggen. Vi spiste et utsøkt måltid med curry til en veldig rimelig penge. Begge var enige om at det var en god mat opplevelse. Helt til kakerlakken kom frem. Vel vi lever godt med at det kravler og kryper litt rundt oss.

Utflukter

Vi har vært på to utflukter her på Mauritius. En med katamaran som var en veldig behagelig opplevelse, men der alle andre en oss snakket fransk. Noe som gjorde at jeg fikk hentet frem fra glemselen de få franske glosene jeg kan, je suis, tu es osv. Mauritianerne liker båter og den siste turen gikk med speedbåt nedover hele vest kysten. Ombord på denne båten var det to gutter fra London som var temmelig livlige. Blir jo ofte det når du begynner å drikke øl før klokka ni. Uten at jeg fordømmer noen som gjør det 🙂 Når ølen tok slutt var det over på hjemmelaget rom. Jeg smakte på den rommen, og det var vel ikke det beste jeg har smakt. Den beste opplevelsen på denne turen var å svømme med delfiner. Jeg var ikke så heldig at jeg kom helt nær dem, men den ene engelskmannen var helt euforisk over å ha vært i nærkontakt med dem. Mulig at det skyldes rommen, hva vet jeg.

Det lakker og lir på turen vår. Men fremdeles er det noen uker igjen. Neste stopp er Sør Afrika med tur til Krüger parken. Følg med på oppdateringene frem mot jul.

Reklame