Stikkord

, , , , , , ,

Vi kom ganske seint frem til hotellet og det første vi gjorde etter å ha sjekket inn, var å gå ned i en av barene for å se om det var noe mat å oppdrive. Det var tydeligvis litt for sent å få servering, så vi trøstet oss med en øl. Mens vi står der kommer det en dame i høye støvletter, kort skjørt og nettingstrømper forbi. Min bedre halvdel så særdeles forundret ut, og lurte på om det var ei laus ei. (for uinnvidde så spiller dette utrykket på lause fugler, og jeg håper ikke at jeg trenger å dra forklaringen lenger en det..) Men så viste det seg at det var ei av besetningen i jentegruppa The Honeybees som skulle spille litt senere. Da de gikk på scenen var de andre kledd ganske likt den første vi så, og det er tydelig at Lady Gaga har gjort sitt som forbilde. Etter dette gikk denne baren kun under betegnelsen «Syndens bule». Denne gruppen var fra Filippinene. Og apropos filippinere så er det mye som tyder på at de er Østens svar på polakker. Vi kom i snakk med en servitør på en restaurant som var filippinere, og han hadde tre venner som jobbet som værelesepersonell på hotellet vi bor på. Det hele er organisert med en agent, og det eneste disse arbeidstakerne trenger å bry seg om er mat. Alt annet er inkludert i ansettelses avtalen.

Det første du legger merke til når du kommer til Malaysia er at det er en muslimsk stat. De har riktignok ikke sharialover, men det er et overveldende flertall av kvinnen som går med tildekket hode, ja noen også med heldekkende niqab. Det er kun sunnimuslimer her i Malaysia. De andre store religiøse gruppen er budister og hinduer. Og på onsdag i forrige uke var det Divali som er hinduenes høytid. Dette er offisiell helligdag i Malaysia og det var stor feiring her på hotellet. Det som også er veldig tydelig er at menneskene her ser litt mer indiske ut i trekkene og ikke fult så asiatiske som feks i Vietnam. Ja noen kunne faktisk gått for å være tyrkere. På meg så virker det som de lever i en god sameksistens uten for mye konflikter. Det virker også som om de er mer rettet mot vesten og har en utbredt bruk av engelsk i mange sammenhenger. Selv om det er en muslimsk stat er det mulig å få kjøpt alkohol. Jeg er litt usikker på om de som serverer alkohol på barer synes det er greit eller ei. Men det handler vel om å tjene penger.

Kuala Lumpur er en ganske ny by. Den er bare 160 år gammel. Og det bærer den preg av. Det er mye høye hus og stål. Det er lite igjen av det som var bygget opp av engelskmennene. Men allikevel er de stolte av gammel malaysisk kultur og en god del av arkitekturen er preget av malaysisk byggeskikk. Blant annet hotellet vi bor på The Royal Chulan. Et stort og greit hotell med basseng. Bassenget har kommet godt med siden det har vært rundt 32 grader hver dag. Men det er regntid her fremdeles. Og det betyr at det høljer ned neste hver dag. Men det står bare på i et kort tidsrom, og så er det like fint igjen. Og temperaturen faller heller ikke når det regner. Litt fordi det er veldig varmt å bevege seg rundt, og litt fordi vi ønsket å ta det med ro, så har det ikke blitt de helt store turist utskeielsene på oss. Vi hadde planer om noen dagsturer bla til Malakka, men vi valgte å ta det rolig. Nå er det tilbake til Singapore for tredje og siste gang.

Reklame