Stikkord

, , , , , , ,

Reisen videre til neste destinasjon som er Singapore kunne ikke begynt bedre. Vi var booket inn på en av Singapore Airlines sine Airbus A380. Mange har misunt oss det å få lov å reise med verdens største passasjer fly. I dette flyet er det to hele etasjer, ikke som i de gamle 747, som bare hadde noen få seter i «andre» etasje. Vi fikk oppgradert til upperlevel med ekstra beinplass. Det gjorde jo turen enda mer attraktiv. Singapore Airlines er et bra flyselskap. Det hadde vi hørt fra før, men det er greit å gjøre sine egne erfaringer. De har til og med god flymat. Men det som slår andre selskaper er servicen. Det er ikke måte på hvor imøtekommende og greie de er, og det er gjennomført for alle som jobber i kabinen. Selv ikke da en guttegjeng drakk flyet tomt for øl, var det noen sure miner. Snarere vitsing og smil selv om de etterhvert begynte å bli litt høylydte. Ankomst i Singapore gikk greit og uten særlige utfordringer. Siden vi skal bruke Singapore som hub for våre eskapader i østen, kommer vi tilbake hit hele tre ganger.

Hvordan er så Singapore? Jeg må innrømme at jeg sleit med å finne sjarmen til denne byen. Umiddelbart så fremstår den som verdens største antiseptiske handlesenter under total ombygning. Det bygges over hele byen. Overalt er det kraner og stillas. Der det ikke bygges nytt gjøres det oppusning og vedlikehold. Så om du er i stillasbransjen tjener du nok gode penger her. Vi var veldig fornøyde med hotellet som ligger veldig sentralt i byen, like i nærheten av Orchard Road som er seks kilometer med reindyrka handel. Vi var advart mot å få rom på en lav etasje, men vi fikke et rom ut mot bakhagen og bassenget. Hoteller er dyrt i Singapore, men vi fikk en god deal på dette hotellet og synes det var vært prisen. Når det gjelder shopping, så er vi i den heldige situasjon at vi reiste ut med rett under 23 kilo eller 50 lbs, som er grenser for hva du kan ha i en koffert. Derfor har det ikke vært noen grunn til å gå å se på muligheten for å kjøpe hverken det ene eller det andre. Men noe handel har det jo blitt spesielt ifm kaldt vær på New Zealand. Heldigvis fikk vi besøk i Australia slik at vi kunne frigjøre oss for noe klær og sko som ikke var i bruk. Nå ligger vi et par kilo under den magiske grensen og det kunne jo være at det ble mulig å gjøre noen kupp i Singapore. Særlig begynner noen av tsjortene å anta helt andre farger en det de hadde i utgangspunktet. Men det skuffende er at prisene i Singapore er veldig opp mot norske. Særlig er det dyrt med elektronikk. Jeg har et par referanse produkter som jeg pleier å sjekke bla Samsung Galaxy Note ll, Iphone 5 og et litt avansert Sony kamera. Samsung telefonen er faktisk et par hundrelapper dyrere her i Singapore en hjemme. Iphone et par hundrelapper billigere og Sony kameraet samme pris. Du kan riktignok trekke fra seks prosent ved utførsel. Men du går glipp av norsk garanti og du skal fortolle varer over seks tusen inn i Norge. Men briller var billige, så der gikk jeg på en smell. Utrolig bra service hos optikeren, og brillene skal være klar den syvende når vi er tilbake.

Chinatown i Singapore var den plassen som hvor vi fant sjarmen byen har å by på. Det sies at Singapore er besatt av mat og spising, og det kan nok stemme. I Chinatown var vi på jakt etter Peking Duck, men på grunn av særlig mildt vær ble vi i stedet offer for en særlig god markedsføring av iskald Tiger øl. Det viste seg at vi hadde satt oss på en plass som var spesialist på sjømat. Dermed var veien kort til Singapore Chilli crab. Utrolig godt og utrolig grapsete. Chinatown og Little India er områder av Singapore som en bør utforske nærmere. Veldig triveligt og spennende å rusle rundt i disse områdene.

I Singapore er de klar for jul, og julepynten i gatene er oppe. Det er også enkelte juleutstillinger i butikkene. Vi er ihvertfall ikke i julestemning, men hører jo hjemmefra at det er begynt å bli vinterlig i Norge. Singapore har et godt utvalg av varer jeg vil karakterisere som juggel og skrot. Men det er tydelig at dette selger, for det finnes over alt.

Jeg har som kjent en hang til å oppsøke tannleger i tide og utide. Så også i Singapore. Her var det bare å troppe opp i et av handlesenterne vente i ti minutt. Så var det rett i stolen. Ny fylling til halvparten av prisen i USA. Tannlegen var irsk så det var faktisk ikke noen kommunikasjons problemer. Men holdningen til tannlegeassistenten var veldig ovenfra og ned. Tror nok at noen jeg kjenner hjemme hadde fått alle piggene ut hadde de hørt hvordan han behandlet henne.

Vel folkens dette var første møte med Singapore. Vi får se om byen vokser ved neste besøk. Det er jo mulig jeg er inne i et litt «grumpy» hjørne. Siden noen ymtet om det på forrige post om æøå.

Reklame