Stikkord

, , , , ,

Australia er et fint land. Alt virker og det er en dynamikk og opplevelse av at her skjer det ting. Men det er en ting de ikke har fått til, og det er internett tilgang, ihvertfall sett fra et turist synspunkt. Det har vært mange rare spørsmål ved inn-sjekk på hoteller. Mitt spørsmål er alltid har dere trådløst internett på rommet? (det er nemlig ikke alltid at de har det til tross for at vi har satt det som et kriterium ved bestilling) Mitt spørsmål har generert mange rare svar. «Nei vi har ikke trådløst, men du kan få låne en lang kabel» «Ja vi har trådløst, men bare i deler av rommet ditt» Det er trådløst i resepsjonen» «Vi har trådløst internett i alle partall etasjer» den verste er vel når de har internett med tråd, og det er tregere en et antikvarisk modem fra før 1986. Ekstra sjarmerende blir det når de som jobber på hotellet ikke har forstått sitt eget opplegg, og tar betalt i hytt og vær. Det er jo greit når det kommer oss tilgode, men ikke fullt så greit når de tar for mye betalt. Når en er på reise så lenge som vi har vært er det mye som gjøres på internett, ikke bare å holde kontakten med dere der hjemme, men også bestilling av billetter, og inn-sjekk på fly, bank osv. Den enkleste løsningen i Sydney var å ta havne fergene som hadde gratis trådløst internett ombord. Det koster jo selvfølgelig å ta disse så det blir ikke gratis. Og du har ganske begrenset med tid, siden strekkene er korte.

Som nevnt så har Australia vært en fin opplevelse. Prisnivået er ganske høyt, ja nærmest på europeisk nivå. Særlig overnatting holder et høyt prisnivå. Australia har nok hatt et lillebror stempel under engelsk styre. Men er nå på full fart oppover. Det er lite tegn til noen global finanskrise. Australia er en stor råvare eksporter, med særlig fokus på markeder i østen. Selv om ikke Australia når opp til New Zealand når det gjelder vennlighet og servicenivå, så er det fint å være turist her. Det er bemerkelsesverdig hvor godt integrasjonen går. Og det i et land hvor en har hatt som uttalt politikk å holde landet hvit. Det virker ikke som de forskjellige nasjonalitetene «klikker» seg sammen. Det er mye større innslag av asiater som jobber i alle typer yrker en noen annen plass vi har vært.

Convicts, Australia var i tidlige tider en straffekoloni for dømte kriminelle i fra England. Det var de dømte som først befolket Sydney og som gjennom straffearbeid gjorde landet beboelig for europeere. I Melbourne så mener de at det ikke er noe innslag straffanger siden denne byen ble til under gullrushet, men de har nok ikke helt rett i dette, siden frigjorte fanger kom hit, og siden mesteparten av arbeidskraften var fanger. Hele landet er altså stort sett befolket av kriminelle. Det har derfor vært en riskosport å drive med slektsgransking i Australia. De fleste fant en banditt i slekten før eller senere. Men dette har endret seg i de siste årene, og det er nå blitt akseptert og kanskje faktisk aktverdig å ha en dømt i slekten. Særlig med tanke på at den kunne få syv års straffearbeid i Australia bare for å ha stjålet et brød.

Vi er nå ferdige med den «vestlige» delen av turen vår, og setter nesen mot østen. Singapore er neste stopp.

Reklame