Stikkord

, , , ,

Du kan si mye om australienere, det er godt tilrettelagt for å leve det gode liv på alle mulige måter. De har løst sine offentlige kommunikasjons utfordringer på en glimrende måte. Men det er en ting de ikke har skjønt enda, og det er å tilby internett på en måte som gjør det brukervennlig for massene. Det er greit for meg at det du må autentisere deg for å få tilgang til internett, det er også greit at du må betale noen få kroner i timen, men det er ikke greit at du må betale store summer for å få tilgang til det tregeste nettet på den sørlige halvkule. Alle andre steder vi har reist har dette vært et ikke problem, men i New Zealand og Australia ligger de langt bak utviklingen. Det var hjertesukket fra andre siden av jorden.

 

Ellers har vi vært i Melbourne, hvor vi fikk besøk fra Norge av slekt. Det er greit å snakke litt norsk med andre en hverandre fra tid til annen. Melbourne var noe kaldere en vi hadde forventet, men ikke ulevelig (hva nå en defenisjonen på levelig er :-)). Melbourne har en liten og intim bykjerne som gjør det lett og oversiktlig å ta seg frem både til fots og med offenlig transport tilbud. De har en tram som er gratis og går hvert 12. minutt begge veier. Den kan du hoppe på og av alt etter hvor du skal, og ikke nok med det, det finnes også en buss som er gratis og går litt lenger ut av bykjernen. Et kanon tilbud for oss som vil rundt og se på hva byen har å tilby. Byen har et godt tilbud av museer og severdigheter. Men det er påtakelig at de infødte ikke står så sentralt i kulturen som på New Zealand. Ingen dannelsesreise uten et besøk på nærmeste vingård. På den guida vinturen vi valgte denne gangen var det en morroklump av en guide som het Nick. På turen til Yarra valley tok han oss med gjennom forstedene til Melbourne, og ga oss en historietime om byens historie. Vi var på fire forskjellige vingårder, Yerring station, Balgownie estate,Yerring farm og Chandon. Yerring station var bra og hadde bra viner, og vi lærte om ABC klubben, anything but Chardonnay. Balgownie hadde noen bra viner særlig Sheraz og Pinot Noir vinene deres smakte godt. Her var det også en utsøkt lunsj. Yerring farm var en ombygd låve som kun leverte vin til de som kom på plassen og til restauranter i Melbourne. Altså var det ikke noen grunn til å tenke seg at vi skulle kunne få tak i denne vinen senere.Vi avsluttet på Chandon, som er en avlegger av Moet og Chandon og i følge Nick eies av gruppen som bla eier Foster og Louis Vutton, det burde vel være nok til å skremme de fleste åndssnobber på flatmark. men vinen var ikke så værst. De lager flere typer vin, men det var den musserende som vi ble presentert for.

På det siste hotellet vi bodde på i Melbourne var det en mannevond toaster. Det viste seg at den spyttet ut brød både fremme og bak, helt uten noen forvarsel. Dette burde egentlig være en glimrende sak for trening av keepere, både i fotball og håndball. Selv med mannevonde brødtoastere så var Melbourne en opplevelse.

Reklame