Stikkord

, , , , , ,

Det er alltid mulig å gjøre feil når en er ute og reiser. Vi hadde bestemt oss for å ta det rolig noen dager i Surfers Paradise før vi skal til Melbourne og møte slekten. Vi var begge klar for fem dager med sol og strand og late dager etter mye farting og inn og ut av overnattingsplasser. Jeg bruker mange forskjellige bookingsløsninger når jeg søker etter overnattingsplasser, Hotels.com, Kayak.com Orbit.com osv. Jeg hadde plottet inn Surfers Paradise på the Gold Coast, og søkte, men på grunn av skoleferie her i Queensland så var det nesten umulig å finne noe ledig, men til slutt fant vi et hotel som så greit ut og som ikke kostet skjorta. Med det betegnene navnet Komune Resort. Da vi skulle ta Greyhound bussen fra Brisbane spurte sjåføren hvor vi skulle og jeg sa the Gold Coast. Han anntok dermed at det var Surfers Paradise. Når vi nærmet oss kikket jeg på adressen til hotellet og det viste seg å ligge i Coolangatta. Ja ja tenkte jeg vi kan vel gå. Jeg gikk frem og snakket med sjåføren og sa at vi skulle til Coolangatta, og om han trodde vi kunne gå. Han så på meg som om jeg hadde spurt om han hadde tenkt å stille til valg som utforderer i det amerikanske presidentvalget. Det var over to mil mellom Surfers og Coolangatta, men de var velvilligheten selv og sa at det var et stopp i Collandgatta også, og at vi kunne gå av der, selv om vi kun hadde betalt til Surfers. Mens nattemørket senket seg satt vi på i to mil til. Vi var altså en helt annen plass en vi trodde vi skulle være. Sjåføren viste oss veien på mobiltelefonen sin til hotellet vi hadde booket på. Som nevnt flere ganger tidligere så er et oppholds suksess ofte knyttet til at du finner deg godt til rette på overnattings fasilitetene. Når vi kom til hotellet så var det låst, men det gikk å ringe på så kom en dame og åpnet. Så langt så bra. Jeg spurte når og hvor frokosten ble servert. Og da fikk jeg beskjed om det ikke var noe avansert altså, bare noe frokostblanding og noe mer. Men det var jo greit for oss. Men så pekte hun på plassen der hvor frokosten skulle serveres og sa at det blir til en nattklubb om kvelden, med en tydelig beklagelse i stemmen. Det viste seg at vi var havnet på et backpacker hotel fullt av ungdomm. Ikke noe galt i det, men det kan jo bli et problem å sove når du bor tre etasjer over en nattklubb. Heldigvis så var det ikke høy musikk lenger en til litt over midnatt. Rommet var heller ikke noe å skrøyte av, men vi slapp ihvertfall å dele rom med andre, ikke værst bare det. Det kan virke som om plassen her er stappet med pensjonister og en og annen surfe dude. Rett utenfor ved hotellet finnes det flotte strender, men det er bare på merkede områder hvor det er lov å bade. Det er svære bølger og det gjør det attraktivt for surfere å ri på bølgene. Coolangatta ligger på grenser mellom to «fylker» ,Queensland og New South Wales, det som er litt artig er at New South Wales har sommertid, mens Queensland har det ikke. Det gjør at det ikke er lett å vite hva klokka er. Vi meldte oss på hval safari, men det viste seg at vi var de eneste som hadde meldt seg på, og dermed ble det avlyst. Så vårt opphold her i Coolangatta har ikke vært av de mest velykkede på turen. Men sånn må det være. Været har i det minste vært veldig bra, sol og 25-27 grader hver dag. Nå reiser vi til Melbourne og der er det rapportert om fra 10 til 15 grader, så da kan det være vi må på med jakker og fleece igjen.

Vel vel, eller som de sier her: no worries…..

Reklame