Stikkord

, , , , , , , , , ,

Vi har bodd i bunnen av et krater. For å berolige oss sa guiden at om en ser på utbrudds hyppigheten så burde det bli et utbrudd om ikke lenge, kanskje i dag til og med. Hmm. Vi er heldigvis ikke der nå lenger. Plassen som ligger i bunnen av krateret heter Rotorura. Forsåvidt ikke en særlig sjarmerende plass, men det ligger en rekke severdigheter rundt. Det første vi merket når vi kom ut av bussen var lukten. Det lukter skikkelig vondt, og som en av de lokale sa, så lenge du holder det lydløst kan du trygt slippe steam her. Rotorura er et senter for Mauri kulturen. Første kvelden var vi på Te Puia som er et slags vitensenter/forlystelsespark for Mauri kulturen og termisk aktivitet. Her lærte vi verden tredje lengste ord Te Whakarewarewatangaoteopetauaawahiao som betyr samlingsplassenn for krigerene fra Whaiao. (utrolig nyttig informasjon:-)) De har en geysir på området som har utbrudd tre ganger i timen, og kan nå opp til 30 meters høyde. Den heter Pohutu. Etterpå ble vi tatt med på en Mauri folklore opptreden. Dette ligner mye på det vi opplevde på Rarotonga. Mens Rarotongerne mener de er opprinnelsen til den New Zealandke kulturen, så er Mauriene på New Zealand litt mer reserverte når dette kommer på banen. Uansett hvordan en ser på det, så var de ihvertfall ivrige til å krige. De trengte kun den minste unnskylding for å sette i gang en kamp. Og det har de tilfelles med folkene som kommer fra Rarotonga. Vi fikk servert middag som var laget på varme steiner i et hull i bakken. Maten var veldig god, og hakket bedre en på Rarotonga.

Dagen etter ble vi hentet kl 0800 utenfor Motellet vi bodde på, og ble tatt med på en runde til andre termiske områder. Det var veldig spennende og lærerikt. Samtidig som det innholdt en del gåing i naturen. Historien til New Zealand er veldig preget av jordskjelv og vulkanutbrudd. Med et virkelig stort i vulkanutbrudd i 1886 som drepte mange mennesker. Og førte til en mini istid på nordøya. Veldig rart å se små vann som holder fra 50 til 100 grader, og som bobler. Det er også rart å kjenne at bakken er veldig varm enkelte steder. Guiden vi hadde var veldig kunnskaprik og ga oss en veldig god innføring i historie, termale forhold og natur.

Så bar det rett tilbake til motellet hvor vi ble plukket opp for en tur til Hobbiton. Hobbiton ligger ca en times kjøretur fra Rotorura. Sjåføren var en artig skrue som var henfallen til stadige innfall av lystplystring. Hobbiton er filmkullisene til både den kommende Hobbiten filmene og til de tre Ringenes Herre filmene. Det var ruskevær da vi var der, men vi kan forestille oss hvordan det er der når det er sol og fint. Tiltross for værforholdene så var det ganske spennende å få «behind the scenes» historier, og bakgrunnen for hvorfor de valgte nettopp dette stedet som utendørs kullisse. Det viktigste argumentet var at det ligger slik til at det ikke er mulig å se spor av «moderne» liv uansett hvor du ser rundt deg. Men det mest tungtveiende argumentet var det store treet som sto lagelig til ved et vann. Selv om vi ikke er dedikerte Tolkien fans, så synes vi det var givende å se hvordan de har klart å skape en hel landsby midt i ingenting.

Nå går turen videre til Wellington som er hovedstaden på New Zealand, og som ligger helt sør på nordøya.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Reklame