Stikkord

, , ,

Det lakker å lir på USA oppholdet vårt, og når dere leser dette er vi forhåpentligvis på vei mot vårt neste mål som er Rarotonga. De fleste som har fulgt med på bloggen har fått med seg hvordan vi har opplevd USA. Så her kommer en liten oppsummering på oppholdet.

Menneskene

Standard replikk når de hører at vi har en rar akk-sang. Hvor er dere fra? Norge svarer vi. Å det er sannelig langt borte. (blir noen ganger fulgt opp med, hvor er det?) Men folk som vi har møtt er stort sett veldig hyggelig og imøtekommende. Noen som jobber i service yrker skulle kanskje valgt seg en annen karriere utvikling, men slik er det jo overalt. Vi har vært i mange situasjoner som for oss litt reserverte nordmenn ikke er naturlige. Mennesker kommer opp til deg for å slå av en prat helt uoppfordret. Står du og henger i lobbyen på et hotell og venter på et eller annet så hender det at noen kommer og forteller de utroligste historier fra sitt eget liv. De som vi har besøkt her i USA, som vi jo kjenner litt fra før, har vært helt fantastiske. Og her er det ikke overflatdisk og påtatt hyggelighet som gjelder. De vil gjøre alt for at du skal ha det fint og når du er hos dem. Og du føler deg nesten som den bortkomne sønn og datter. Det er utrolig hyggelig og veldig kjekt å bli mottatt på en slik måte.

Bilkjøring

Behørig beskrevet i mange tidligere bloggposter. Men må bare få tilføye at amerikanerne er veldig siviliserte i sin bilkjøring. Veldig sjelden opplevde vi tuting eller hytting med nevene. Bare en gang fikk vi fingen, og det var høyst berrettiget etter noe som involverte en hasardiøs usving. Holder du fartsgrensen og opptrer sivilisert går det veldig greit å kjøre. Viser du tegn til å skifte felt, slipper de deg alltid inn. Så bilkjøring i bilens land er noe ganske nær en sann glede. Bilene vi kjørte var hva vi vil kalle små SUVer. En Jeep og en Chevy. Gode å kjøre og oversiktlige. Vi hadde opprinnelig bestilt en Chrysler 300, etter anbefalinger fra min gode venn Summer, men det hadde de selvfølgelig ikke tilgjengelig, og vi ble tilbudt en Ford Crown Victoria. Så da ble det Jeep i stedet.

Fly

Vi har flydd innenlands på flere strekk i USA. Det har ikke vært bare positivt. Ikke en eneste gang har flyet gått på tiden. Vi er nok mye mer punktlige i Europa. Det er også gebyr for å sjekke inn bagasje på de fleste flyvninger. Noe som medfører at folk drar med seg kofferter og bager inn i kabinen, så blir det full stopp i midtgangen fordi de ikke får dem inn i hattehyllene. Banning og steiking fra folk som vil forbi, og flyvertinner som må gå mellom for å megle. Beste flyplass: Las Vegas. Beste flyselskap: Virgin America.

Hoteller

Vi har bodd på de mest utrolige hoteller, fra det ganske så fine til noe som må karakteriseres som motell. Standarden langs veien er høyst forskjellig, og det som kalles frokost er ofte en vits på engangs servise. Men noen ganger har vi truffet veldig godt og fått fine rom med god service uten å måtte betale skjorta. Vi har brukt hotels.com de fleste gangene vi har bestilt rom. Dermed har vi fått hvert niende opphold nesten gratis. Det er alltid kapasitet uansett hvor og når du kommer til et sted i USA. Vi har aldri opplevd at vi har blitt avvist noe sted fordi det har vært fullt. Det har heller vært snakk om prisforhandlinger.

Trådløst internett

Burde kanskje stått under hoteller, men det finnes overalt. McDonalds og Starbucks har gratis åpne nett. På hotellene har de alltid hatt gratis Wifi i prisen. De dyreste hotellene er faktisk de som har vært dårligst på å gi aksess. Det finurlige er at det er like mange måter å ordne sikkerhet/fravær av sikkerhet på som det er plasser vi har vært. Selv innenfor samme kjede har de forskjellige pålogging metodikk.

Været

Vi har hatt sommervær hele turen. Og temperaturen har steget godt over 40 grader enkelte steder. Så da vi kom fra Las Vegas i 45 til San Francisco med 17 grader så var det litt av et sjokk. Men det var bare i San Francisco dette var en utfordring. Kjører du litt ut av byen er det sol og sommer og godt og varmt igjen. Det er rapportert om en ekstra varm sommer her, og det har vi også fått føle. Vi har søkt ly innendørs når det har vært som mest kvelende varmt. Men her er jo også amerikanerne rare, de kjører airconditionen ned til 17 til 18 grader, og det føles skikkelig kaldt når du kommer inn og går ned ti grader.

Vi likte oss godt i USA!

Gode selvopplevde sitat

Overhørt i kø: Dette med metric systemet er bare noe disse europeerne har funnet på for å drive med den hersens imperialismen sin. Nei vi holder oss til fot og tommer!

I Liqour store: Når stenger du? Tja si det. Når det blir rolig. Sånn rundt 22ish. Men er det mye folk så holder vi åpent.

Hjemme hos noen vi kjenner: Bacon lukter så godt at noen burde lage parfyme med bacon lukt :-))

På restaurant: Vi vil gjerne ha hjemmelagt limonade. Det har vi nemlig ikke ikke i Europa. Hva? Har dere ikke sitroner i Europa?

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Reklame