Stikkord

, , , , , , ,

Siste innspurt på vår USA ferd har gått nedover kysten på Highway 1 mot Los Angeles. Vi hadde som mål å kjøre innom Hearst Castle. Etter en noe utvidet lunsj i Monterey var dagen litt på hell når vi kom frem til Hearst. Selvfølgelig var siste omvisning slutt for 20 minutt siden. Vi var stilt overfor valget om å kjøre videre mot sør eller finne en plass å overnatte, for så å stikke opp til Hearst slottet dagen etter. Vi valgte det siste, og synes i etterpåklokskapens lys at det var smart. For det var litt av en opplevelse både av ingeniørkunst og stormannsgalskap. Et prosjekt som måtte ha fortonet seg som en umulighet da det ble satt i gang for nesten hundre år siden. Jeg må ærlig innrømme at interiøret vitnet om mer penger en smak. Og at det var halve Europas kunstskatter samlet på en plass i USA. I følge guiden var William Hearst en samler av alt, og med det mente han absolutt alt. Han hadde også gjester jevnt og trutt på eiendommen, og likte å underholde dem med sitt eget private zoo, inklusiv giraffer og isbjørner. Selv uten TV og internett var det ikke mye tid til å kjede seg. Egen kinosal, to svømmebasseng og tennisbane. Det som imponerte oss mest var hvor flott dette slottet lå til i naturen og utsikten var helt fantastisk.

Hearst Castle

Et av flere basseng på Hearst Castle

Utsikt fra Hearst Castle

Solvang

Noen dansker slo seg ned like før du kommer til Santa Barbara. Vi hadde hørt om denne plassen og svingte innom for å ta den i nærmere øyesyn. Ganske artig når en hel by er dedikert til vår skandinaviske arv. Men er dette egentlig ekte? Veldig koselig var det ihvertfall. Dette er plassen for fred og ro. Nesten som en landsby i Ringenes Herre.

Et av flere «vinhus» i Solvang

Solvang

 

Los Angeles

Los Angeles er stor. Det er mye trafikk. Det er mye ståhei. For det første så var vi usedvanlig heldige med hotellet vi valgte ut her. Det er Hilton ved flyplassen. Siden vi har booket mange hotell gjennom hotels.com hadde vi opparbeidet oss et par gratis overnattinger som vi benyttet oss av. I tillegg så spurte jeg om det var mulig å få en gratis oppgradering, og det var det. Dermed havnet vi på en junior suite med egen sofa gruppe og stort bad. Parkering var det i kjelleren, og hotellet er plassert i nærheten av leiebilinnleveringen. Dette hotellet anbefales på det sterkeste hvis du skal til LA. I Los Angeles så må du jo ha bil uansett, så da gjør det ingenting at det ligger ved flyplassen. Veldig praktisk når du skal reise ihvertfall. Vi var å så på Hollywood skiltet, og walk of fame, vi kjørte gjennom Beverly Hills, og vi brukte noen timer i Universal Studios. Alt som en ekte turist bør og skal gjøre, men vi føler en nå en metthet på inntrykk. Vi har de siste ukene sett og opplevd så mye at det er litt tungt å fordøye. Hvor blasert det en måtte høres ut for alle som sitter hjemme å leser dette.

 

Hollywood sign

Desperate Housewifes

Rod sin stjerne

Reklame