Stikkord

, , , , , ,

Etter tre dager i San Francisco tok vi ut en ny leiebil. Vi kom nemlig til San Francisco med fly. Vi hentet den ut fra leiebilkontoret i sentrum. Som nevnt i bloggen om bilkjøring i storebyer så begynner jeg å nå å få taket på dette med å kjøre i store byer. Det bar rett opp og ned bakkene i SF. Du blir også fort oppmerksom på hvorfor du ikke skal kjøre i cable car skinnegangen. Heldigvis var bilen ganske ny, siden en av taxisjaførene vi hadde gjorde oss oppmerksom på at han byttet bremseklosser annenhver måned. Det gikk uten nevneverdige problemer å komme seg frem til Golden Gate, og over broen var det jo greit å kjøre. Vi stoppet i Sauselito som er en liten «fiskelandsby» rett over på andre siden av Golden Gate. Her tok vi oss tid til en kopp kaffe og slappet av i solen. Siden det ikke var sol i San Francisco. Vi hadde litt mer tid å slå ihjel før vi skulle til noen venner av familien. Så mitt forslag var at vi skulle kjøre ned til Stinson Beach som ligger på kystsiden av Marine county. Veien ned dit får norske fjellveier til å ligne de reineste motorveier. Turen ned dit tok litt lengre tid en vi hadde tenkt, men vi fikk oss en god lunsj og et blikk på stranden. Som nevnt i forrige post så ble vi igjen utsatt for hyggelig gjestfrihet og forpleining. Hele lørdagsettermiddag og kveld var en hyggelig opplevelse med god mat og drikke. Og en god del gamle minner fra både 70 og 80 tallet. Spesielt morsomt å se igjen bilder fra min egen og Steve sin 11 års dag. En hyggeglig opplevelse med gamle kjente. Dagen etter bar det i rettning av Napa Valley. Først et lite stopp i Sonoma sentrum. Som viste seg fra sin beste side. Sonoma er en liten koselig by, med mange hyggelige restauranter og kafeer. Så kjørte vi til Napa og videre opp til St.Helena. Vi var på omvisning på Beringerbryggeriet. Dette skal etter eget utsagn være det eldste i Napa Valley. De hadde en grei, men litt rollsete omvisning. Vinen var selvfølgelig god.

Beringer

Dagen etter skulle vi til Mondavi, men bommet og havnet hos broren Peter Mondavi på Charles Krug.

Mondavi

Hos Beringer var det noe rot med noen brødre som ikke kunne holde fred med hverandre. Så bar det ned til St.Helena for en usedvanlig god lunsj på Cindy’s backstreet kitchen.

Cindy’s

Ingen tvil om at de kan mat og ikke bare vin, og en understrekning av at vin og mat går hånd i hånd. Etter lunsjen kjørte vi ned dalen til Mumm.

Mumm

Der fikk vi den grundigste omvisningen av alle vi hadde i Napa. Vi fikk forklarte hvilke druer som ble benyttet og hvilke kjennetegne disse hadde. og vi fikk se prosessen fra drue til ferdig produkt på flaske. Det ble selvsagt prøvesmaking, og her var det ikke tale om å spytte noe sted. Alt i alt to fantastiske dager i Napa og områdene rundt.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Reklame