Stikkord

, , , , , ,

Nok en gang har vi opplevd slående gjestevennlighet. Også denne gang med venner med norske røtter, kan det være en sammenheng? Da vi landet i San Francisco var det 17 grader, og vi som endelig var blitt sånn noen lunde akklimatisert til å ikke renne vekk når det var varmt. I Las Vegas var det 45 grader når vi dro der i fra. Og da var det nesten umulig å oppholde seg utendørs over lengre tid. Men nå var det San Francisco det skulle handle om. Jeg har vært her før både som 11 åring og som voksen. Men det begynner å bli ganske mange år siden jeg var her sist. (33?). Det blir jo til stadighet sagt at New York er så annerledes enn resten av de amerikanske statene, men jeg vil hevde at San Francisco er mye mer annerledes en alle andre byer jeg har besøkt i USA. Byen er kompakt og gir deg derfor mulighet til enkelt å gå til de stedene du ønsker å nå. Å gå over litt avstander faller den jevne amerikaner svært tungt for hjerte. Men i San Francisco kan du altså gå, eller for den sak skyld ta noe kollektivt. De har en fantastisk flott bybane som heter BART. Som kan ta det rundt i hele Bay Area. Det er busser, og det er trikker og cable cars. Uansett hvor du skal så finnes det offentlige transportmidler og finner du ikke det, så finnes det taxier. Over halvparten av taxiene er etter sigende av typen hybrid, vi har ihvertfall kun tatt Toyota Prius når vi har vært her. Folk er også som nevnt annerledes her. Jeg  vil hevde at det må være en perfekt studentby. Passe layback og passe kul. Litt som en gigantisk forsoffen studentkafe. Vi har omtrent gjort alle de turisttingene som er å gjøre. Åpen buss rundt hele byen pluss over Golden Gate. Vi har spist krabbe på Fishermans Warf. Hengt rundt på Union Square. Spist en fantastisk middag i China Town. Vi har såvidt vært i Golden Gate park. Når det gjelder Fishermans Wharf så er det en turistmagnet av dimensjoner, noe som kan gjøre det travelt og masete å bevege seg rundt. Mulig mitt minne er noe preget av at tiden har gått siden sist jeg var her. Men noe av det jeg husker som fantastisk var ikke så fantastisk lenger. Det kan jo hende at jeg også har endret meg. Det er også langt flere hjemløse og tiggere her en jeg husker fra sist. De er også mye mer frempå og henger mer på deg her en i andre byer vi har vært i. Selv på Union Square var det flere som lå og sov midt på dagen. Men alt i alt, San Francisco har så absolutt sin sjarm. Synes du det blir for kaldt? Kjør en halvtime og du sitter i solskinnet igjen. Noen sier at det beste med San Francisco er klimaet, jeg er ikke helt sikker, men du trenger ihvertfall ikke aircondition på rommet.

Forresten så kan en på mange måter si at San Francisco ligner litt på Stavanger, med tanke på topografi og beliggenhet. Det medfører jo også utfordringer på transport og trafikk. Det bor rundt 800 tusen i San Francisco. Men de har klart å få til en god avvikling av trafikken med et godt innslag av miljøbevissthet. Og ja, vi var på sjømannskjerkå og spiste vafler.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Hotel Carlton Joie du Vivre

Vi bodde tre netter på dette hotellet. Hotellet i seg selv er i et gammelt bygg som ligger i utkanten av Nob Hill området. Vi ble mottatt med en usedvanlig vennlighet og service innstilling. Da vi kom var det den daglige utdelingen av vin til de som ville ha, bare å møte opp i resepsjonen så fikk du et glass på huset. I seg selv et usedvanlig positivt trekk. Vi fikk et stort rom som var på et hjørne i åttende etasje. Vi hadde vinduet åpent den første kvelden og da var det en god del støy fra byen. Men det er noen en må tåle i en storby. Servicen var helt på topp under hele oppholdet. Hotellet er sentralt plassert, og det er ikke langt å gå til Union Street eller Market Street. Så om du ikke bryr deg om at det er litt rufsete rundt deg, så er dette et godt hotell å bo på.

Reklame