Stikkord

, , , , , , , ,

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Vi har brukt helgen i Denver. Der fikk vi oppleve hva virkelig amerikansk gjestfrihet handler om. Vi kom kjørende til bydelen Littleton rett sør for Denver. Der ble vi mottatt med åpne armer av Art og Carolyn. Vi hadde selvfølgelig gitt dem forvarsel om at vi hadde tenkt å stikke innom. Mottakelsen var som om vi var de lenge villfarne barna i huset. Det er 10 år siden vi møttes sist, og den gangen var det første gang for min del at jeg møtte denne greinen av slekten. Vi var dermed nesten som fremmede for hverandre. Allikevel ble vi tatt i mot på en uvanlig hyggelig og imøtekommende måte. Vi fikk den beste forpleiningen og den ble kjørt rundt i Denver med omliggende områder og vist alt som var verdt å få med seg. Det er mye kjekkere å få omvisning av folk som bor i området enn profesjonelle guider. Vi var i byen Golden og på Coors bryggeriet, og vi var på Red Rock. Og som jeg skrev om i forrige blog; nå var det tid for fjell, og hvilke fjell det var. Igjen er vi nordmenn sikre på at det er i Norge du finner vill natur og dramatiske omgivelser. Men det vel så fascinerende å oppleve hvor utrolig dramatisk det kan være i USA. Denver ligger ca 1600 meter over havet, og det merkes faktisk, det er litt vanskeligere å puste og du må passe på å drikke mye ellers blir du dehydrert. Denver som by har mye å by på, og var veldig innbydende og vi skulle ønske vi hadde mer tid her.

Jeg og Art har en felles link i livet og det er Johannes Thoresen Nerheim. Han var min tipp oldefar og Art sin oldefar. Johannes var gårdbruker fra Ølen og drev det gårdsbruket som blir kalt «lille Nerheim». Flere av hans døtre og en sønn dro til USA. Min oldemor kom tilbake og slo seg ned i Stavanger. Det er langt fra Ølen til Denver. Det var enda lenger på slutten av 1800 tallet. Det er rart å tenke på at dårlige tider i Norge førte til at alle barna dro for å søke lykken i et nytt og ukjent land. Vel slik er skjebnen, og det er hyggelig å gjenoppdage sine fjerne slektninger. Det er faktisk mulig å kunne se familie likheter med andre nærstående familiemedlemmer i vår egen familie.

Thanks a lot to the family Kwerneland for a pleasent stay and a pleasent get together to exchange our common past. Hope to see you soon!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Reklame