Stikkord

, , , , ,

Kreves det intelligens for å kjøre bil?

Min bestefar hadde en teori om at evnen til å kjøre bil var omvendt proporsjonal med intelligensen, altså var du dårlig på skolen kunne du alltids bli en god sjåfør. Siden jeg har flere nære bekjente som motbeviser denne teorien så er jeg usikker på om den holder vann. Å kjøre bil i USA er lett hevdes det, ja det er faktisk veldig lett, når du ikke skal inn i byer av litt størrelse. Nå har jo jeg kjørt bil i store byer før, og har bred og god erfaring både fra Bergen og Oslo. Ja til og med Ålborg har jeg kjørt i uten å miste fatningen. La gå at vårt første lille sightseeing i Nashville på halvannen time, muligens under tvil kan skyldes menneskelig svikt fra sjåføren. Men aller mest hang det nok sammen med utstrakt veiarbeid, og stengte avkjøringveier. Det kan jo være sjarmerende nok å kunne se Nashville fra alle kanter, men en vil jo gjerne komme til målet. Vi klarte det til slutt, men det var ikke ved hjelp av GPSen, recalculating, recalculating…… Nå vet jeg at det finnes kartpurister der ute som kun sverger til kart. Jeg mener jo at papir uansett er på vei ut og satser på digitale teknologier der de kan hjelpe meg. Men det er klart at noen ganger så kan en få lyst til å hive «Olga mitt dem piske» ut av vinduet.

Så var det Kansas City…

Det sies om New York «it is so great that they named it twice» NY NY. Lurer på om det var for å forvirre folk at de la Kansas City i to stater. Etter en liten detour til en Best Buy butikk litt nord for selve Kansas City med mål om å få tak i et Kindle lesebrett til Åse, noe som mislyktes. Så satte vi glad og fornøyd inn adressen til hotellet i GPSen og kjørte av gårde. Når vi etter sigende hadde nådd målet i ettermiddagsrushet, så kunne ihvertfall ikke vi se noe hotell, men Olga holt på sitt. Fant frem telefonnummeret til hotellet og ringte, resepsjonisten lurte på om vi var i Missouri eller Kansas, kordan i svarte kunne vi vite hvilken stat vi var i, vi var jo i Kansas City. Det gikk litt kald nedover ryggen siden det finnes tre fire andre byer som heter Kansas i USA. Har vi bestilt hotell i feil by? Resepsjonisten mente at det bare var å legge inn i GPSen rett adresse så vil vi bli ført rett til hotellet. Opp med Iphone og koblet den mot nettet for å se. Den viste til en litt annen adresse en Olga. Vi avgårde noen kilometer sørover. Og der lå faktisk hotellet. Min erfaring med Olga er at hun slettes ikke er til å stole på, i morgen kjøper vi kart!

Et eksempel på den enkle delen av bilkjøring i USA.

Reklame