Stikkord

, , , , ,

New Orleans

Rett etter at vi gikk ut av flyplassterminalen og kjente den fuktige varmen viste vi at dette kom til å bli bra. Når de i tillegg spiller Dixie Chicken på høyttalerne i ankomsthallen, kan du bare være så trøtt du bare vil av reising. Dette må bli bra. Vi tok taxi til hotellet, og ble tatt i mot på beste måte. En liten tur rundt hjørne og vi fikk kjøpt vann, brus og øl til å ha på rommet. Jeg tror den butikken hadde døgnåpent. Dagen etter var vi ute for å se oss rundt i nabolaget til hotellet. Hotellet ligger på motsatt  side av Canal street «the french quarter» ligger rett på andre siden noe som gjør beliggenheten helt ideell. Som nevnt er det varmt, og som god vestlending er det ikke lov å klage på det. Men for de med interesse for meteorologi (og det gjelder strengt tatt de fleste av dere som poster på Facebook) så sa værpresenstattøren på TV at når det var opp mot 77% luftfuktighet vil 33 grader celsius føles som over 40. New Orleans er også den plassen vi har møtt på flest tiggere, og det har i stor grad vært forholdsvis velkledde hvite, som etter eget sigende har mista jobben. De er ikke aggressive, men de tigger altså på gaten.

Solnedgang over New Orleans

En grei beskrivels av byen vil være New York møter Amsterdam i Syden. Det er en løssluppen stemning i denne byen. Og det er ingen som bryr seg om du tar med deg drinken din mens du vandrer fra sjenkested til skjenkested. For en som heller mot det puritankse samfunnsyn vil nok dette virke som Sodoma og gomorra. Men for oss andre så er det ganske så sjarmerende. Der du feks i New York opplever at hjerteligheten ikke strekker seg lenger en til lommeboka de, vil du her i område oppleve at det er mye mer inderlig og hjertelig. Have a nice day er standard uttrykk, og skulle du komme til å ønske i likemåte så blir de veldig ofte imponert over det.

Opplevelser

Vi var på noen direkte turist opplevelser, World war 2 museumet, Steamboat tur med Nanchez, Swamp tur for å se på aligatorerer. På World War 2 museumet er det første gang jeg har kunnet trekke veksler på gjennomført førstegangstjeneste. Det ga meg nemlig rabatt på billetten. På vanlig amerikansk vis så er det en kjempestor suvenir butikk som selger alt mulig rart, i dette tilfelle såper formet som håndgranater og tidsriktige kjoler for å nevne noe. Men utstillingen var bra, selv om fremstillingen av D-dagen var noe preget av patriotisme.

New Orleans by night

Steambåten Nanchez.

Vi hadde også en steamboat tur nedover Mississippi. Det var et dinner og Jazz cruise. Vi fryktet dette skulle være en turistfelle, men det var ganske så OK. Maten var faktisk veldig god, og vi fikk en hyggelig servitør som studerte sykepleie, og hadde dette som sommerjobb. Hun hadde aldri åpnet en vinflaske før, og var ganske nervøs for det :-). Det var ikke så mye å se langs elva annet en industri, det er den tredje største havnen i verden. Men å se byen med alle lysene når vi kom tilbake var utrolig fint.

Guiden med en gator baby.

En av de «ansatte».

På sumpturen ble vi hentet på hotellet og kjørt til en by som heter Jean Lafitte. Her ble vi tatt ut i båter med Airboat adventures. Spennende og interessant, guiden kunne mye om området og dyrelivet. De hadde som han sa » flere aligatorer on the payrole» han forte dem med Marshcmellows.

Vi kommer garantert tilbake til New Orleans, men kanskje på et tidspunkt hvor det ikke er så varmt.

Best Western St. Chrisofer

Dette hotellet har som nevnt en fantastisk beliggenhet. Det meste er innen rekkevidde.

Rommene:

Rommene er av OK størrelse, badet er noe av det større jeg har opplevd på turen. Madrassen er desidert den beste jeg har opplevd på noe hotell. Romservicen er ok men ikke overveldene bra. Rommet har ikke minibar, men det er et kjøleskap og det er ikke langt til nærmeste butikk. Airconditionen bråker litt, men det er til å leve med.

Frokost:

Ikke mye å rope hurra for, men det er greit og det er det du trenger. Litt uvant med at alt bestikk og fat er engangs. Greit nok, og du får hva du betaler for. Et tips er å ta med frokost opp på rommet. Mye koseliggere.

Frokost på sengen.

Ost kommer i mange former.

Service:

Stort sett god og korrekt service, god hjelp ved bestilling av severidigheter, og alltid høflige og greie. Et dramatisk skår i gleden var at de klarte å rote med skittentøyet vi hadde levert til vask. Det hadde blitt stående uten å bli sendt inn til vaskeriet, og det tiltross for mine purringer på hvor det ble av det rene tøyet. I den varmen vi har hatt mens vi har vært her, blir det mye skitne klær.

Reklame