Like ved hotellet vårt ligger «the high line». Det er en litt over tre kilometer lang tur-sti ca i tredje etasje nivå. Beplantet med de utroligste planter. Historien bak er enkel. Før det ble vanlig å bruke lastebiler til å levere varer benyttet man seg av tog. Etterhvert som togene ble raskere og trafikken av hester og biler ble større ble det ofte kollisjoner mellom disse togene og andre trafikanter. Noe som medførte dødsfall og store skader. 10th Avenue ble faktisk kjent som Death Avenue. En periode ble det brukt ryttere som red foran disse togene, de såkalte «Westside cowboys». For å løse problemet permanent bestemte man seg for å bygge en linje i høyden, og la togene kjøre der. Dette medførte også at de fleste varemottakene ble lagt i denne høyden. Når bilene overtok vareleveranse ble «the high line» liggende brakk og ble raskt tatt tilbake til naturen. Den ble totalt overgrodd av planter og ville vekster. Myndighetene på Manhattan ville rive hele linjen. Men den ble reddet av to beboere i området og har i dag status som park. En veldig fin spasertur som anbefales.

Siden reisen vår skal ha et visst preg av dannelsereise så var vi i går på National museum of the american indian. Vi ble vel ikke helt slått i bakken. Det var en utstilling av klær og håndverk, men kunne vel vært litt mer om historien. Bygget de holder til i derimot var særdeles imponerende, det er den gamle tollboden i New York, og ligger på adressen One Bowling Green. Storslagen bygning og veldig fint pusset opp ifm 100 års jubileet. Det var forøvrig gratis å komme inn. Men du må gjennom den sedvanlige sikkerhetssjekken.

Ellers er varmen litt mer til å leve med. Nede i ca 25-26 grader, og lett overskya. Litt forundra over regnet vi hadde på onsdag, som vel må kunne anses som en god vestlandsk regnskyll, satte en millionby ut av spill.

Reklame